Het Ritme van de Stad

Elk jaar proberen we een groot concert in het Vondelpark te organiseren. De 3e editie van het festival vindt in 2020 plaats op donderdag 2 juli op het grote podium van het Openluchttheater. Tussen 16:00 en 20:00 uur treden meer dan 80 muzikanten op als band, collectief, trio of solist. Ze vertegenwoordigen de muzikale talenten van de vele deelnemende organisaties in Amsterdam. Dit mooie initiatief geeft deelnemers de mogelijkheid om hun passie op een groot openbaar podium te delen met elkaar en het publiek. Samen met andere muziekliefhebbers in Amsterdam vormen we een steeds bekendere muziekcommunity met een steeds groter kloppend hart. Vandaar ook de titel: Het Ritme van de Stad.

De kracht van muziek!
We willen met Het Ritme van de Stad laten zien dat muziek verbindt. Te meer door de bijzondere samenwerking tussen de verschillende muzikale- en zorgorganisaties, hopen we op nog meer contact en verbinding. Contact tussen de muzikale talenten en tussen de organisaties in Amsterdam die bezig zijn met hulp aan personen met kwetsbaarheden. Muziek maken en luisteren bevordert de gezondheid en welbevinden, dat komt steeds meer aan het licht. Het geeft kwetsbare personen extra draagkracht en vergroot herstel. Steeds meer wetenschappelijk onderzoek toont aan dat muziek maken en muziek luisteren het brein stimuleert tot vrolijkheid en energie.

 

Vondelpark 2019 impressie

In 2019 organiseerden we het Vondelpark Festival “Het Ritme van de Stad” samen met Stichting De Brouwerij, HVO-Querido en het 13 juni. Er was een grote dosis muzikale medicatie, te gekke sfeer, lekker eten en er ontstonden veel nieuwe vriendschappen! Het Ritme van de Stad is een gezamenlijk jaarlijks muziekfestival van bands en artiesten uit muziekprojecten in Amsterdam georganiseerd door Muziekcentrum Eiwerk, Stichting De Brouwerij, HVO-Querido en het

 

Foto’s van Het Ritme van de Stad zijn te vinden op de Facebook pagina

 

 

 

Vondelpark 2018 impressie

Eiwerk trad 26 mei 2018 op in het Vondelpark met zeven bands en een duo. In volgorde van opkomst: The Complexities – The Rebels – The Little Green Lights – Airplane Windows – The Soul Fields – Eggxperience – duo Egg Nut – The Electric Space Cowboys. De foto’s (fotograaf: Pottie Jansen) van deze geweldige middag zijn te vinden op de Eiwerk facebook pagina. De video impressie is gemaakt door onze docent Filmen en monteren ©Eric de Clercq.