Dit is de online versie van de Eiwerk-nieuwsbrief.
Dit is de nieuwsbrief van Stichting Eiwerk
Eiwerk op Linkedln Eiwerk op Facebook Eiwerk op Twitter
Eiwerk nieuwsbrief
Muziek is beter!
31​ DECEM​BER 2015, NUMMER 5, JAARGANG 2 

  AGENDA
06​-01-2016  Start popworkshop, percussie, Rebels
07​-01-2016  Start zanggroep, gitaar en productie
12​-01-2016  Start studiowerk
26​-01-2016  Studio opnamedag
02​-03-2016  Krokusvakantie
03​-03-2016  Krokusvakantie
20​-03-2015  Slotoptreden bands
24​-03-2015  Slotoptredens akoestisch
Zie eiwerk.nl

  VERANDERINGEN EIGEN BIJDRAGE EIWERK
Eiwerk vraagt voor de muziekworkshops een eigen bijdrage per blok van 11 weken inclusief slotoptreden aan alle deelnemers.
€ 30 voor samenspel (zonder betaalde docent) en voor deelnemers met WMO-subsidie.
€ 80 voor alle lessen en workshops zonder stadspas en € 60 met stadspas.
De CAK bijdragen voor dagbesteding bij Eiwerk zijn vervallen.
Veranderingen Eigen Bijdrage Eiwerk
  DE REBELS KOMEN BIJ EIWERK
De Rebels van SCIP komen vanaf het nieuwe jaar officieel bij Eiwerk. Ze huurden al wel een ruimte op de woensdag maar nu horen ze er officieel bij. Het principe van inloop blijft. Alleen is daar een strippenkaart voor nodig. De strippenkaart voor de Rebels kost € 30 voor de eerste 11 keer. Daarna wordt ook de strippenkaart € 80 en met stadspas € 60.
De Rebels komen naar Eiwerk
  EIWERK VOOR EN VAN DE EIWERKERS
In 2016 bestaat Eiwerk 8 jaar. Het is tijd dat we eens wat nieuwe, frisse stappen gaan zetten. Hoe gaan we de komende jaren verder? We hebben inmiddels een grote vaste groep muzikanten en muziekliefhebbers om ons heen, die daar vast een goed idee over heeft.
Hoe zou muziekcentrum Eiwerk zich verder kunnen ontwikkelen?
Hoe kunnen we de organisatie versterken? Kan dat met een werkgroep van Eiwerkers die mee wil denken en misschien ook wel mee wil werken? In januari gaan we evalueren en onderzoeken of we meer samen kunnen doen.

Muziek geeft energie
Eiwerk is een opstap- en terugvalbasis voor mensen met psychische ingewikkeldheden.
Heel vaak is stress de trigger waardoor je even bent uitgeschakeld. Je leven daarna weer oppakken is moeilijker dan je denkt. Sommige mensen beginnen dan eerst weer met muziek maken voordat ze weer aan het werk gaan. Muziek maken maar ook naar muziek luisteren geeft energie.

Muziek wil gehoord worden
Hoe kunnen we, naast het organiseren van slotoptredens, meer mensen van jouw muziek laten genieten? We denken aan:
1) Meer naar buiten treden via het Digitale Eiwerk Podium
2) Betaalbare videoclips maken met goede opnamen
3) Een Eiband samenstellen die we de wereld insturen
4) De bands die op het Ei ontstaan promoten.
Eiwerk voor en van de Eiwerkers
  CD ROCCO VAN DE BAND THE GREEN LIGHT
Een band die op het Ei is ontstaan is the Green Light met Joris, Gary, Olivier en Adger. In 2015 zag hun eerste CD Rocco het licht. In 2016 zal een videoclip op het Eiwerk digipodium te zien zijn. De CD is bij Eiwerk te koop
CD Rocco van de band The Green Light is te koop bij Eiwerk.
  DE EISTUDIO'S EN HET DIGITALE POPPODIUM VAN EIWERK
We zijn op de helft van het studioproject. Eind september 2016 hebben we aan de subsidiegevers (Fonds Nuts Ohra en Fonds Psychische Gezondheid) toegezegd dat we 10 clipjes met 30 personen online op het Digitale Poppodium van Eiwerk hebben staan met minstens 200 hits per video. We hebben nu opnames gemaakt van 5 personen, dus nog 25 te gaan. Dat moet lukken. En anders gooien we de kerstclip van HVO Querido in de strijd die is opgenomen en geproduceerd in onze Eistudio's.
Hoewel de kerstdagen achter de rug zijn bij het uitkomen van deze nieuwsbrief, hier toch nog een keer de video voor de mensen die hem nog niet hebben gezien.
http://hvoquerido.nl/kerst
http://www.youtube.com/watch?v=2KfEam5lYIA
De kerstclip van HVO Querido is geproduceerd in de Eistudio.
  FILMERS EN EDITORS GEZOCHT
Om videoclips te kunnen maken heb je naast een opnamestudio en opnametechnici ook filmers en editors nodig. Die willen wij zelf gaan werven, opleiden en inzetten binnen de Eistudio's. Het is prachtig als er mensen zijn die het al kunnen maar ook mensen die het willen leren zijn welkom. Inmiddels hebben we een actieve groep van vijf geluidsopname-mannen/engineers. En er staan voor de volgende sessie drie mensen op de wachtlijst. We zijn nu vooral op zoek naar filmers en editors.
Filmers en editors gezocht!
  ONDERZOEK NAAR OPLEIDINGEN EN BEDRIJVEN DIE IN MUZIEK DOEN.
Studenten van de Hogeschool van Amsterdam zijn muziekcentra, muziekopleidingen en studio's in Amsterdam Oost en Zuid in kaart aan het brengen. We doen onderzoek naar muziekcentra die mogelijk werk- leer- en stageplekken kunnen bieden aan Eiwerkers die dat willen en kunnen
Hogeschool van Amsterdam doet onderzoek naar muziekcentra en studio's in Amsterdam Zuid en Oost.
  GROTE DANK VOOR DE VRIENDELIJKE SCHENKINGEN VAN ONZE KOMPANEN
Eiwerk kan uw geld goed gebruiken. Wij willen de kosten voor de deelnemers laag houden zodat het voor iedereen, zonder uitzondering, betaalbaar is. In 2016 krijgen we via de WMO een bijdrage voor 12 plaatsen van de 70 die we wekelijks vullen. Het is een beginnetje, zeggen we maar. Het jaarlijkse tekort moeten we opvullen met uw vriendelijke bijdragen en overheadbijdragen van projecten. Eiwerk is een ANBI. Bij schenken kan dat belastingvoordelen opleveren. Lees ook:
http://ei-werk.nl/organisatie.html
Eiwerk bedankt de Kompanen voor hun vriendelijke schenkingen.
  TERUGBLIK VANAF DE ZOMER 2015
  KWIK vrij - tussen de lijnen -
Twee succesvolle optredens in Theater Bellevue met deze muziektheatervoorstelling. Dit samenwerkingsproject in opdracht van het Judith van Swethuis en BW Zuid staat prachtig beschreven op de website van HVO Querido. Zie:
http://hvoquerido.nl/kwik-verovert-bellevue/

KWIK verovert Theater Bellevue.
  Documentaire - muziek als medicijn -
Filmers Liz Dautzenberg en Lysander Wiering hebben binnen het project KWIK drie deelnemers gevolgd tot hun optreden in Theater Bellevue.
Zie de trailer van de documentaire:
https://www.youtube.com/watch?v=6WKPZ3xGvZI

Documentaire over drie deelnemers van KWIK.
  Symposium: De kunst van het meedoen
Op 17 november 2015 organiseerden HVO Querido, Eiwerk en Lectoraat Community Care van de Hogeschool van Amsterdam een symposium over hoe kunst (waaronder muziek) bij kan dragen aan maatschappelijke participatie. Lees ook:
http://ei-werk.nl/muziektheater.html#kwik01
Symposium: de kunst van het meedoen.
  Slotpresentaties waren weer druk bezocht
Op de zondagen is het rocken en dansen. Het is dan altijd drukker dan op de donderdagen. Maar de donderdagen zijn in opmars. Er zijn al bezoekers die speciaal naar deze akoestische presentaties komen. Daar zien en horen we vaak verrassende dingen van individuele muzikanten. De volgende presentaties zijn eind maart 2016. De slotpresentaties werden weer druk bezocht.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, u kunt zich hier afmelden.