EiPlus Academy 2021

EiPlus Academy is een nieuw programma met workshops en masterclasses bij  Eiwerk. Speciaal gericht op verdieping van muzikale en creatieve vaardigheden van mensen met een kwetsbaarheid. Het doel van dit project is de ontwikkeling van kwetsbare muzikanten als componist, songschrijver, producer of performer. EiPlus biedt aanbod verdeeld in drie pijlers: Digital, Songmaking & Masterclasses.

 

Digital

Songmaking

Masterclasses

Elektronische muziek

DJ Workshop

Digital Producing Masterclasses
Songwriting Masterclasses

Storytelling & Songtext workshops

Song producing & recording
Afrobeat Workshops

Muziektheorie cursus

Jazz, Funk & Hiphop Masterclasses


Creative Control – Live electronic music performance

Hoe kun je improviseren met je favoriete software, samplers en synthesizers? In deze workshop gaan we aan de slag met muzieksoftware Ableton Live. We duiken in de geschiedenis van de elektronische muziek voor inspiratie en technieken om je creativiteit en intuïtie te gebruiken bij het muziekmaken. We gaan aan een eigen live setup werken, samen werken we toe naar een live optreden. Deze workshop is bedoeld voor mensen met enige ervaring met muziek software.  Heb je interesse in deze workshop? Mail of bel ons!

 

Modulaire synthesizer workshop

Welkom in de wereld van de modulaire synthesizers! Met VCV rack, een gratis programma dat op elke computer werkt, ontwerp je je eigen unieke instrument door losse modules met elkaar te verbinden. Zie het als een muzikale lego-puzzel, waarbij je elementaire functies van een synthesizer combineert tot een complexer geheel. Deze workshop is geschikt voor mensen met interesse in synthesizers en elektronische muziek. Enige ervaring met programma’s als FL studio, Ableton Live of Logic is handig maar niet perse noodzakelijk. Aanschaf van apparatuur is niet nodig. Het doel is om zelf in staat te zijn verder te bouwen aan je eigen muzikale universum. Heb je interesse in deze workshop? Mail of bel ons!

 

DJ Workshop
In kleine groepjes of individueel gaan we aan de slag met de basis van DJ technieken. Songs aan elkaar mixen, cue points, loops, beatmatching, timing, dynamiek in opbouw, muziek keuze, afstemmen op publiek of omgeving, het komt aan bod bij onze DJ workshops. Onder leiding van een echte DJ, gaan we kijken naar het inhoudt om een goede DJ te zijn. We werken met DJ mix sets en heel praktisch gaan we aan de slag met diverse soorten muziek en beats. Aan het einde van het lesblok proberen we een live performance te plannen zodat je je geleerde technieken kunt showen aan Eiwerk muziekvrienden. Heb je interesse in deze workshop? Mail of bel ons!

 

Digital Producing Masterclasses
Voor muzikanten die al bezig zijn met digitale producties en het maken van beats, bieden we verdiepingsworkshops en coaching op het gebied van composities maken, samenwerken met andere (live) muzikanten, recording en mogelijk in de toekomst ook het creëren van live performance momenten en aansluitingen bij andere muziekprojecten. Heb je interesse in deze workshop? Mail of bel ons!

 

Songwriting Masterclasses
Samen met een professioneel songwriter gaan we werken aan eigen liedjes en het creëren van muziek. Zelf maak je songs en volg je het pad van idee naar uitgewerkte productie. Hierbij krijg je advies van onze songwriter docent en tillen we je ideeën naar een hoger plan. Individueel of in kleine groepjes schrijven we aan nieuw of deels bestaand werk en kijken we naar waar je inspiratie vandaan kunt halen voor tekstopbouw, muziek composities, breaks, pakkende refreintjes en een goed passend eindresultaat. Deze masterclass kan connecties maken met andere disciplines bij Eiwerk, waardoor we een song met een complete band kunnen gaan uitvoeren. Heb je interesse in deze workshop? Mail of bel ons!

 

Storytelling & Songtekst cursus
Ooit wel eens meegemaakt dat je graag iets zou willen vertellen of als (lied)tekst wil opschrijven maar er nog geen woorden voor vond? Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met het maken van verhalen en vertellingen onder leiding van een echte verhalenexpert. We kijken naar hoe je je eigen verhaal het beste naar buiten kan brengen, bijvoorbeeld als een geschreven of verteld verhaal. Je leert over knallende openingszinnen, hoe je spanning kan opbouwen en hoe je je publiek vast kan houden. Docent Maarten Westerveen werkt al jaren als verteller en coach voor de grootste verhalenpodcast van Nederland ‘Echt Gebeurd’. Samen gaan jullie werken aan de verhalen die jij wil vertellen en hoe je ze zo goed mogelijk kan delen. Docent Maarten Westerveen is radio- en podcastmaker. Nadat geschiedenis te hebben gestudeerd komt hij in 2007 bij de VPRO terecht. Daar werkt hij eerst bij Geert Maks ‘In Europa’ en later voor het radioprogramma De Avonden. Daarnaast maakt hij verschillende radiodocumentaires, een hoorspel en het Marathoninterview op Radio 1.  Heb je interesse in deze workshop? Mail of bel ons!

 

Song producing & recording
Heb je complete songs geschreven en ben je klaar om deze te gaan opnemen? Bij de producing workshop werken we met je eigen liedjes en muziek en kijken we wat er nodig is om een opname productie te maken. Individueel word je gekoppeld aan een song recording coach en gaan we aan de slag met de basis van (thuis)opnames, nodige technieken en de eerste stappen van recording.

 

Afrobeat Workshops
Masterclasses Afrobeat, in sessie vorm voor muzikanten die reeds een instrument bespelen of zingen. Aan bod komen verschillende technieken en stijlen zoals Nigeriaanse pop van Fela Kuti en Ethiopische jazz, met aandacht voor improvisatie en compositie van je eigen songs. Geschikt voor verschillende soorten  muzikanten van verschillende niveaus zoals gitaristen, bassisten, keyboardspelers, drummers, blazers en percussionisten. Onder begeleiding van Thijs van Milligen, saxofonist van Typhoon en bandleider van een Afrobeat groep Mdungu.  Heb je interesse in deze workshop? Mail of bel ons!

 

Muziektheorie cursus
Muziek is als een taal, en de theorie is als de grammatica van deze taal. Het helpt je om muziek beter te begrijpen, beheersen, creëren en ontwikkelen. Wil je muziek beter leren begrijpen en de basis van muzieknoten, composities, melodie lijnen, octaaf systemen en andere theorie snappen? Dan is deze muziektheorie cursus iets voor jou. Deze cursus begint bij de basis, en is dus voor iedereen toegankelijk en laagdrempelig. Heb je interesse in deze workshop? Mail of bel ons!

 

Jazz, funk & hiphop masterclasses
Masterclasses Jazz, Funk en ook Hiphop live! In sessie vormen organiseren wij deze workshops voor muzikanten die reeds een instrument bespelen of deelnemers die zingen. Deze mastersessies duren ongeveer 5 weken en we werken daarbij toe naar een productie of performance. Heb je interesse in deze sessies? Mail of bel ons!

 


Deze workshops zullen starten in januari 2021 op de vrijdag bij Eiwerk bij voldoende animo.

 

Ritme Van De Stad Eiwerk Amsterdam  Eiwerk Amsterdam

 

 

Mede mogelijk gemaakt door;

Eiwerk logo FCP Fonds